Translate

۶ خرداد ۱۳۹۸

یک قربانی کودک همسری؛ شب‌ها از سایه همسرم می‌ترسم

یک زن تبعه افغانستان ساکن مشهد که در سن ۱۲ سالگی با یک مرد متاهل ۲۲ ساله ازدواج کرده است. می گوید همسرش به مواد مخدر اعتیاد داشته و وی را تا سرحد مرگ کتک می زده، گاهی که چشم باز می کرده همسرش را با یک خنجر بالای سرش می دیده است. می گوید که شب ها از سایه همسرش می ترسیده است.
این زن جوان سرانجام به یک کلانتری در مشهد مراجعه کرده و با تشکیل پرونده و بیان آسیب های روانی و جسمی که این ازدواج به وی تحمیل کرده است خواستار رسیدگی به پرونده اش شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از رکنا، یک زن جوان با مراجعه به کلانتری باهنر مشهد گفت: پدر و مادرم از اتباع مهاجر خارجی هستند که سال‌ها قبل در یکی از شهرک‌های حاشیه مشهد ساکن شدند چرا که تعدادی از اقوام و هم وطنانمان در این شهرک اقامت داشتند.
این زن جوان بدین شکل روایت سرگذشتش را ادامه می دهد: من در مشهد بزرگ شدم و تا مقطع ابتدایی تحصیل کردم اما تازه ۱۲ سالگی را پشت سر گذاشته بودم که “جمعه” به خواستگاری‌ام آمد. او از آشنایان پدرم بود و در همسایگی ما زندگی می‌کرد. آن زمان درحالی که از ازدواج و زندگی مشترک هیچ گونه درک و آگاهی نداشتم به عقد “جمعه” در آمدم و یک ماه بعد نیز با برگزاری مراسم عروسی پا به خانه بخت گذاشتم. زندگی مشترک ما در حالی زیر یک سقف آغاز شد که همسر ۲۲ ساله‌ام زن دیگری هم داشت که تقریبا هم سن و سال خودم بود اما وقتی برای اولین بار با او برخورد کردم از رفتار و نگاه های خیره اش ترسیدم ولی خیلی زود دریافتم که او به دلیل کتک های هولناکی که از همسرم خورده است، رفتار و حرکاتی جنون آمیز دارد.
وی در ادامه گفت: با وجود این مدتی بعد “جمعه” آن زن را به اصرار خانواده اش طلاق داد چرا که خانواده آن زن از این که جمعه همسر دیگری اختیار کرده است به شدت ناراحت بودند و نمی‌توانستند این موضوع را تحمل کنند. در این شرایط بود که من برای ساختن یک زندگی عاشقانه تلاش کردم ولی همسرم بیکار بود و هرچند روز یک بار سر گذر می رفت تا با کارگری هزینه‌ها و مخارج زندگی را تامین کند.
این زن جوان افزود: با وجود این مبلغ بسیار ناچیزی در اختیارم می‌گذاشت تا امور زندگی را بگذرانم. طولی نکشید که فهمیدم جمعه به مواد مخدر سنتی اعتیاد دارد و بخش زیادی از درآمدش را صرف خرید آن می‌کند و همچنین کتک کاری های او از شدت خماری است چرا که بارها به بهانه های مختلف مرا زیر مشت و لگد می‌گرفت و بدنم را سیاه و کبود می‌کرد.
زن ۲۳ ساله درحالی که دستان دو کودک ۸ و ۹ ساله را در دست گرفته و پسر ۴ ساله دیگرش را در آغوش می فشرد، ادامه داد: چند بار تصمیم به طلاق گرفتم اما هر بار با نصیحت‌های مادر شوهرم و خواهش و التماس‌های جمعه از این تصمیم منصرف می‌شدم. از سوی دیگر صاحب پسر زیبایی بودم و نمی‌توانستم دوری از او را تحمل کنم. خلاصه درحالی با این شرایط اسفبار زندگی می‌کردم که ناگهان متوجه شدم همسرم از مدتی قبل به مصرف شیشه و کریستال روی آورده است.
او همچنین گفت: دیگر کاری از دستم ساخته نبود چرا که از رفتارهای وحشتناک او در پی مصرف مواد مخدر صنعتی برخود می‌لرزیدم. او دچار توهم می‌شد و مرا در آستانه مرگ قرار می‌داد. گاهی در نیمه‌های شب زمانی که کنار فرزندانم در خواب بودم، ناگهان با احساس ترس، چشمانم را می‌گشودم و همسرم را می‌دیدم که با یک خنجر هولناک روی سرمان ایستاده و مرا تهدید به مرگ می‌کند!
زن جوان افزود: فرزندانم از ترس به خود می‌لرزیدند و به آغوشم پناه می بردند من هم همه تلاشم این بود که آن ها را پنهان کنم تا آرام آرام و به نرمی خنجر را از چنگ همسرم بیرون آورم. او وقتی دچار توهم ناشی از شیشه و کریستال می‌شود، حتی به فرزندانش هم رحم نمی‌کند و آن ها را درحالی که مشغول بازی هستند به شدت کتک می‌زند تا جایی که سیاه و کبود می‌شوند. چند شب قبل نیز از ترس کتک کاری به منزل مادرم پناه بردم اما جمعه نیمه شب به آن جا آمد و با تهدید و سروصدا ما را به خانه بازگرداند.
این پرونده به دستور فتح الله سجودی، رئیس کلانتری شهید باهنر در دایره مددکاری اجتماعی مورد رسیدگی قرار گرفت.

لازم به یادآوری است که مدتی پیش علی کاظمی، مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به ازدواج ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار کودک در یک سال، گفت که این‌ها به طور رسمی ازدواج کرده‌اند، اما مشکل عمده ما افرادی هستند که خارج از فرآیند رسمی ازدواج می‌کنند. از سوی دیگر ازدواج مردان سن بالا با دختران کم سن و سال کودک آزاری محسوب می‌شود. دی ماه امسال کمیسیون حقوقی قضایی مجلس طرح ممنوعیت کودک-همسری را رد کرد. علاوه بر صدمات شدید جسمی و روحی یکی دیگر از عواقب ازدواج کودکان مواجه شدن با پدیده طلاق در این سنین است.

ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سال‌های اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک می‌گویند این پدیده در آینده بر سلامت خانواده‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج می‌کنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ  کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسی‌ترین و انسانی‌ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران‌ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضا اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.

بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر 

۱۹ سال در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و 

۷۶۰ مورد از این طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌هایی است که سن 

زوجین کمتر از ۱۵ سال است.

ده سال زندان برای معلم کرد به جرم تدریس به زبان مادری به دانش آموزان

#زهرا_محمدی، معلم ۲۹ ساله رو به جرم تدریس زبان کردی به بچه‌ها به ده سال زندان محکوم کردن و جرمش رو «تشکیل دسته و جمعیت با هدف بر هم زدن امن...